Ντουάρτε: Το χαμένο στοίχημα του Άρη

Με τον Οκτώβριο να φθίνει και να φτάνει στο τέλος του, το στοίχημα του Λερίν Ντουάρτε στο στρατόπεδο του Άρη, φαίνεται πως μοιάζει ήδη χαμένο. Η μοναδική συμμετοχή του Ολλανδού μέσου, το κόψιμο από την αποστολή στην Ξάνθη και οι αρχικές προσδοκίες, που διαψεύστηκαν, ελέω και του χαρακτήρα του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Ήταν η δεύτερη χρονικά μεταγραφή, για τους κιτρινόμαυρους το φετινό καλοκαίρι, έχοντας ως παρακαταθήκη, ένα πέρασμα από τον Άγιαξ και ένα πλούσιο βιογραφικό, με παρουσία σε ομάδες πρώτης κατηγορίας, στην χώρα της τουλίπας.

O Λερίν Ντουάρτε, αποκτήθηκε με σκοπό να καλύψει το κενό στα χαφ, να προσδώσει διαφορετικού είδους στοιχεία και να να προστεθεί σε μια μηχανή, η οποία είχε ήδη τα βασικά γρανάζια, τον ίδιο προπονητή, αλλά και κάποια σημαντικές απώλειες.

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο 28χρονος, ήρθε με παραπάνω κιλά, πολύ άσχημη φυσική κατάσταση και ουδέποτε μπόρεσε να μπει στα βασικά πλάνα του Σάββα Παντελίδη. Έκτοτε, παραμένει καθηλωμένος είτε στον πάγκο, είτε στην επίσημα του Κλεάνθης Βικελίδης. Η μοναδική εμφάνιση του στο φετινό πρωτάθλημα, ήρθε κόντρα στην ΑΕΛ, ως μια προσπάθεια του επιτελείου, να επιστρέψει ο Άρης, σε ένα ματς που άξιζε την νίκη.

Σαν λύση ανάγκης, δηλαδή, με σκοπό να βοηθήσει μεσοεπιθετικά. Και εν μέρει το κατάφερε, δείχνοντας επιθετικά χαρίσματα, αλλά και μεγάλη ανάγκη από δουλειά. Ακόμη και από διάθεση, μιας και το… μπλαζέ ύφος, είναι ικανό να δημιουργήσει προβλήματα. Και το πρώτο, έχει κάνει την εμφάνιση του.

Η αλλαγή προπονητή, πάντως, δεν φαίνεται να άλλαξε τα πράγματα. Ο Ντουάρτε έχει χάσει τα περιττά κιλά, ωστόσο, κόπηκε από την αποστολή, και πιθανώς να γνωρίζει ότι είναι ήδη στην μαύρη λίστα. Κάπως έτσι, η κατάσταση γύρω από το όνομα του, μοιάζει σαν ένα καράβι που βουλιάζει, λεπτό με το λεπτό.

Ένα εκ των ακριβότερων συμβολαίων στην ομάδα του Άρη, μοιάζει παροπλισμένο, και δεν φαίνεται να βρίσκει χώρο και τρόπο, προς το παρόν, για να αλλάξει την εις βάρος του κριτική. Παρότι έχει συνομιλήσει πολλάκις με τους ατζέντηδες του, καθώς και τους ανθρώπους του κλάμπ.

Ο προσεχής Γενάρης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει ζουμί. Το τριετές συμβόλαιο, αποτελεί παγίδα για κάθε εμπλεκόμενο και οι κουβέντες για την λύση της συνεργασίας του, ίσως να έχουν βάση πάνω σε αυτό. Εκτός, αν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, καταλάβει πως το… κοινό ταξίδι, θα σταματήσει να είναι πλέον κοινό.

Το τελευταίο τρίμηνο, συνεπώς, είναι άκρως καθοριστικό για το τι μέλλει γενέσθαι.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap