Η εκ νέου εμφάνιση του αφελούς Άρη

Οι κιτρινόμαυροι είδαν την πρόκριση να… πετάει από το πρώτο παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο, αφού με ανάλογη εμφάνιση και στην Θεσσαλονίκη, το ποδοσφαιρικό θαύμα που χρειάζονται, δεν πρόκειται να έρθει.

Ο Άρης παρατάχθηκε με ένα 4-3-3 σε μια αναμέτρηση με υψηλό διακύβευμα, έπειτα από ένα μακρινό ταξίδι και με μοναδικό στόχο να μην απειληθεί, προφυλάσσοντας, έτσι, την δική του περιοχή.

Μέχρι το 25′, τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς είχαν προγραμματίσει οι άνθρωποι του κλάμπ. Οι κιτρινόμαυροι, είχαν «σπάσει» τον ρυθμό, κυκλοφόρησαν την μπάλα σχεδόν πάντοτε με ορθολογικό τρόπο και καλές επιλογές, ενώ δεν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, από τους δραστήριους-πλην ακίνδυνους Νορβηγούς.

Ωστόσο, η εμφάνιση σε εκείνο το χρονικό διάστημα, των ατομικών λαθών και της αφέλειας, έριξαν στο καναβάτσο κάθε πλάνο. Κάθε σχέδιο και τακτική.

Η χθεσινή εμφάνιση, μου θύμισε το διάστημα της περυσινής σεζόν, όπου ο Άρης βρισκόταν σε μια μεταβατική φάση, με τον Παντελίδη να «ψάχνεται», όντας οι πρώτες ημέρες του στην άκρη του πάγκου. Οι παίκτες τότε, έδειχναν ανά παιχνίδι πως βελτιώνονται, αλλά τα παιδικά λάθη, και η ποδοσφαιρική αφέλεια που διακατείχαν σε εκείνο το σημείο της σεζόν, τους έφερνε αντιμέτωπους ακόμη και με την έξοδο από τον στόχο της πεντάδας.

 Χθες, ο Άρης έδειξε κάτι ανάλογο. Από την ηρεμία, την απουσία επιθετικότητας-για να τα λέμε όλα- και την κατοχή, στα δύο λάθη και το πεντάλεπτο της τρικυμίας, τα οποία γύρισαν τα πάντα τούμπα.

Η επόμενη ημέρα, βρίσκει τον Άρη σαφέστατα ενοχλημένο από την παρουσία του στα φιόρδ. Το τελικό 3-0, έκατσε αρκετά άσχημα, ειδικά αν παρατηρήσει κανείς τους αριθμούς του αγώνα. Η κυνικότητα των Νορβηγών και η αποτελεσματικότητα αυτών, στο τελευταίο μέρος του γηπέδου, είναι εκπληκτική.

Πιθανότατα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν θα ξαναβρεί μπροστά της κάτι τόσο ουσιαστικό, τόσο φορμαρισμένο, με σχεδόν 20 περισσότερα παιχνίδια στα πόδια. Η ετοιμότητα φάνηκε, όπως φάνηκε και η μεσοεπιθετική ποιότητα της Μόλντε.

Πέρα από όλα αυτά, έγιναν γνωστές και οι αδυναμίες. Δεν είναι το φόβητρο, το θωρηκτό, που ο Άρης θα πρέπει να περιμένει και στην ρεβάνς.

Στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν στοιχεία υπέρ του. Η θερμοκρασία, η δυναμική παρουσία του κοινού, ο εγωισμός που πρέπει να βγει και στο χορτάρι από τους ποδοσφαιριστές.

Ένα γρήγορο τέρμα, θα λύσει το… μυστήριο της Μόλντε, θα βάλει σε κατάσταση άγχους τους Νορβηγούς, ενεργοποιώντας την συνισταμένη της κερκίδας.

Ο Άρης, θέλει πολλή δουλειά, ενίσχυση σε περισσότερες από μια θέσεις, ενώ εμφανίζει μια ολοφάνερη δυσκολία στην τελική προσπάθεια, αλλά και στο γκολ. Όμως, το ξέσπασμα- το πρώτο της σεζόν- θα πρέπει να έρθει στην σωστή στιγμή.

Και την επόμενη Πέμπτη, είναι η σωστή στιγμή, με τον κόσμο στο πλάι του και την πίστη, στην μεγάλη ανατροπή.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap