«Δημοσιογράφος» ετών 17 στο ΔΙΕΚ Πτολεμαϊδας

Τον νεαρό, δραστήριο και φέρελπι μελλοντικό δημοσιογράφο, Γιώργο Τριανταφύλλου, υποδέχθηκε, την περασμένη Παρασκευή, η ειδικότητα Δημοσιογραφίας του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την εξωστρέφεια και την διείσδυση του ΙΕΚ στην τοπική κοινωνία.

Στη συνάντηση αυτή, τόσο ο Γιώργος, όσο και οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το λειτούργημα της Δημοσιογραφίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο νεαρός μαθητής για τη δημοσιογραφική Δεοντολογία και τις τεχνικές με τις οποίες επιλέγονται και συντάσσονται οι τίτλοι των ειδήσεων.

Από την πλευρά τους οι σπουδαστές της ειδικότητας, δεν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν και αυτοί μία μίνι συνέντευξη από τον Γιώργο. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η στάση και η συμμετοχή των νέων της ηλικίας του, που ψήφιζαν για πρώτη φορά στις εκλογές αυτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομήλικοί του, στην πλειοψηφία τους πήγανε να ψηφίσουν κυρίως την πρώτη Κυριακή των Εκλογών. «Οι νέοι τις ηλικίας μου, επέλεξαν τους υποψηφίους για να ψηφίσουν, είτε με βάση την γενικότερη εικόνα του υποψηφίου, είτε με βάση τη συγγένεια ή τη φιλική σχέση με κάποιον υποψήφιο και σε ορισμένες περιπτώσεις με βάση αυτόν που υποστήριζε η οικογένεια», δήλωσε ο Γιώργος Τριανταφύλλου.

Ο Γιώργος, ο οποίος είναι μαθητής της Β’ Λυκείου, ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια με τον χώρο της δημοσιογραφίας. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα, εκφράζοντας την άποψή του για διάφορα θέματα της καθημερινότητας του τόπου του, αλλά και ζητήματα που αφορούν τους νέους της ηλικίας του. Μεγάλη αγάπη, ωστόσο, έχει και για τις συνεντεύξεις. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε να πείσει σχεδόν όλους τους υποψηφίους Δημάρχους, να του αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους, για να απαντήσουν στις ερωτήσεις του. Οι συνεντεύξεις αυτές φιλοξενήθηκαν σε διάφορα διαδικτυακά Μέσα του Νομού.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap