Άρης: «Η πρώτη σοβαρή κρίση»

Οι άνθρωποι του Άρη, βρίσκονται μπροστά στην πρώτη σημαντική κρίση για την καινούργια αγωνιστική περίοδο, και ο Γιώργος Καραστεργίου, γράφει για τις αλυσιδωτές εξελίξεις, και το χθεσινό παιχνίδι, επιδιώκοντας παράλληλα, να μπει στο μυαλό του Σάββα Παντελίδη.

Ο Άρης στον Βόλο παρουσιάστηκε άνευρος, ασύνδετος, χωρίς αγωνιστικό πλάνο και με μεγάλη δυσκολία στην επίτευξη τέρματος. Οι κιτρινόμαυροι είναι το δεύτερο παιχνίδι που δεν «πατάνε» καλά και αν συνυπολογίσει κανείς πως συνολικά από την έναρξη της προετοιμασίας, η ομάδα έχει καταφέρει να παίξει ουσιαστικό και καλό ποδόσφαιρο μόλις στο επαναληπτικό με την Μόλντε, τότε το πρόβλημα διογκώνεται.

Το κλάμπ δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν. Και γράφω το κλάμπ και όχι η ομάδα, γιατί πέρα από το αγωνιστικό μέρος, υπάρχουν δυσλειτουργίες εντός συλλόγου. Η αποχώρηση του Ντίνου Διαμαντόπουλο άφησε «ορφανή» την θέση του τεχνικού διευθυντή, η επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα έφερε τα χαμόγελα, αλλά δεν είναι ο ίδιος ο αρμόδιος για την ενίσχυση που πρέπει να μπει στο τραπέζι. Ειδικότερα, αν ο νέος προπονητής, ζητήσει συγκεκριμένες προσθήκες στο διάστημα που υπολείπεται, μέχρι το κλείσιμο.

Ο νέος προπονητής θα πρέπει να έλθει στην Θεσσαλονίκη το συντομότερο δυνατό. Ήδη υπάρχουν κάποιες πρώτες επαφές με υποψηφίους από όσα γνωρίζω, καθώς ο Σάββας Παντελίδης, φαίνεται να είναι βέβαιος και απόλυτα συμβιβασμένος με την αποχώρηση του. Δεν σκέφτεται να παραμείνει και η δημόσια ανακοίνωση περί παραίτησης του, βάζει τα πράγματα σε μια άλλη σκοπιά. Μια σκοπιά, που δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγή δεδομένων.

Ο Έλληνας τεχνικός, είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να χάνει. Αλλά πέρα από τον αγώνα, έχασε και τον εαυτό του. Σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως όταν ήταν στον Αστέρα και μετά την ήττα από την ΑΕΚ, χαμογέλασε. Χθες βράδυ, σε ερώτηση για το αν είχε ενημερώσει κάποιον στην διοίκηση για την απόφαση του, απάντησε αρνητικά και εν συνεχεία, χαμογέλασε εκ νέου.

Κατά την γνώμη μου, ο Παντελίδης, αν αναλογιστεί την βραδινή του πράξη και ζυγίσει τα δεδομένα, θα είναι ακόμη περισσότερο σίγουρος με την παραίτηση του. Πιθανότατα, αυτή να προσφέρει ανάσες και στις δύο πλευρές.

Ο Άρης βιώνει την πρώτη σοβαρή κρίση του. Πολύ νωρίτερα συγκριτικά με πέρυσι και με ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή, πριν ακόμη βγει ο… Αύγουστος. Η επόμενη ημέρα, πρέπει να βρει τους κιτρινόμαυρους αποφασισμένους, γρήγορους αν υπάρξει διάδοχη κατάσταση και σίγουρα διαφορετικούς, όταν βρεθούν εκ νέου στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές.

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap